TARİHÇEMİZ

Okulumuzun temelleri, Onursal Başkanımız Sayın Şevket Tokuş’un 1975 yılında dil ve fen alanında iyi eğitim almış, teknolojiye hâkim, okuyan, araştıran, sporu ve sanatı yaşam felsefesi haline getirmiş lider kişiler yetiştirmek için ‘özel ve kar amacı gütmeyen’ bir kolej açmaya karar vermesi sonucunda atılmıştır. Bu kararın hayata geçirilmesi için 12 Ekim 1976’da dönemin ileri gelenleri tarafından ‘Hamdullah Emin Paşa Dil ve Fen Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ kurulmuştur. Derneğin çalışmaları sonucu 5 Ekim 1977 Çarşamba günü Alaaddin Otel’in bir odasında 8 öğrencisi ile eğitime başlayan okulumuz, ilk eğitim-öğretim yılını Hayate Hanım Okulu’nda derneğe tahsis edilen sınıfta tamamlamıştır. 1978-1979 Eğitim Öğretim yılında ‘Hamdullah Emin Paşa ve Tahire Hanım Vakfı’ na ait bugünkü yerine taşınmıştır. Okulumuzun resmi açılış onayı dönemin koşullarından dolayı 24 Ekim 1979’da alınmıştır. Okulumuzun ilk Müdürü Ahmet Refik Bakalım’dır. 1981-1982 Eğitim-Öğretim yılında ortaokulu tamamlayan öğrencilerimiz ile lise eğitimi başlamıştır. 1987-1988 Eğitim Öğretim yılında ilkokul bölümümüz açılmıştır. İlk Müdürümüz İnci Şencan’dır. 03 Nisan 1999’da Hamdullah Emin Paşa Dil ve Fen Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği vakıflaşarak ‘Cumhuriyet Eğitim Vakfı’ ismini almıştır. Bugün vakıf bünyesinde anasınıfından üniversiteye kadar 60 öğretmen ve 450’den fazla öğrencisi ile Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaş, yenilikçi, dil eğitiminde uzman,  sanatsal, sportif ve akademik başarıda öncü olarak eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.