KÜTÜPHANEMİZ

6 derslik ve idare odasından sonra okul kütüphanesinin yapılmasına karar verilmiştir. Şevket Tokuş; kütüphaneye, kayınpederinin ismini (Niyazi Nun ‘un) adını vermiştir.Ayrıca kütüphane ile ilgili çalışmada Adnan Gökçe (Şevket beyin kardeşi olarak bahsettiği ) payı çok büyük. Kütüphanenin ilk kitapları Şevket Tokuş ‘un eşine ve kayınpederine  aittir. Kendi evindeki bütün kitaplarını kütüphaneye bağışlamışlardır. Daha sonra Okul aile birliği ve Alanya’lılar kütüphanenin yenilenmesinde ve koleksiyonun genişletilmesine destek olmuştur.

KOLEKSİYONUMUZ

Kütüphanemizde kaynaklar, uluslararası katalog kurallarından oluşan "Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları” ve ondalık sisteme dayalı kütüphane sınıflandırması “Dewey Onlu Sınıflama Sistemi" ile düzenlenerek, açık raf sistemiyle hizmete sunulmaktadır. Kütüphanemizde bulunan “genel kitaplar”, “referans kaynakları”, “Atatürk kitapları” “görsel kitaplar”, “dergiler” “süreli yayınlar” koleksiyonlarımızdan tüm öğrencilerimiz kütüphane kuralları çerçevesinde yararlanmaktadır. Kütüphanelerimizde Türkçe ve çeşitli dillerde kitaplar, dergiler ve gazeteler bulunmaktadır.

HİZMETLERİMİZ

Kütüphanemizde danışma, ödünç verme, süreli yayınlar hizmeti; kullanıcı eğitimi ve teknik hizmetler, alanında mesleki eğitim almış uzman kütüphanecimiz tarafından yürütülmektedir. Bu hizmetler, okulun müfredat programını destekleyen eğitim programları ve etkinliklerle pekiştirilmektedir.

Anaokulundan 12.  sınıfa kadar hizmet veren kütüphanemizde; Anaokulu öğrencileri için ‘Masal Okuma ’ve Öykü Okuma saatleri, ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerimiz için de, Okuma Dersi, Yaratıcı Yazarlık Ve Uygulama Atölyeleri çalışmaları, çeşitli interaktif etkinlik  projeleri (köy okullarına kitap bağışı, kütüphane kurma ve yardımlaşma ),yıl içerisinde çocukların okudukları kitapların yazarları ile buluşma ve söyleşi etkinlikleri, kitap fuarı ziyaretleri, öğrencilerimizin okudukları kitaplarla ilgili görsel çalışmaları ile ilgili resim sergileri yapılmaktadır. Kütüphanemizden yaralanan öğrencilerimize ‘Kitap Kurdu’ , ‘Kütüphane Dostu’ ve ‘Teşekkür Belge ‘leri verilmektedir.

KİTAP VE ÖĞRENCİ SAYISI

Kütüphane, kurucumuz Şevket Tokuş ‘un, eşinin ve kayınpederi olan ve  aynı zamanda kütüphaneye ismi verilen Niyazi Nun ‘un  bağışladığı kitaplarla kütüphanemiz hizmete sunulmuştur. Koleksiyonumuzun tamamı derleme, satın alma, bağış yolu ile sağlanarak  yaklaşık 4685 kaynağa ulaşmıştır. Süreli yayınlarımız pandemi nedeniyle durdurulmuştur. Okulumuza kayıtlı tüm örgencilerimiz kütüphane  otamosyon  sistemine kayıtlıdır.

Kütüphane açılışında Niyazi Nun röportaj verirken